Home Posts The Body Celebration Project ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΗΣ ΑΝΝΑΣ

The Body Celebration Project ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΗΣ ΑΝΝΑΣ

by Villy

‭Ποτέ δεν περίμενα ότι υπάρχει η δυνατότητα να γιορτάσεις σε ένα Σαββατοκύριακο το‬ ‭σώμα σου μαζί με ανθρώπους που έχουν την ανάγκη να κάνουν ακριβώς το ίδιο. Ξέρεις, αν‬ μου έλεγες ένα χρόνο πριν ότι θα συμμετέχω ενεργά σε ένα τέτοιο δρώμενο πολύ πιθανόν‬ ‭να έβαζα τα γέλια και να το αρνιόμουν κατηγορηματικά. Όμως έτσι όπως τα φέρνουν οι‬ ‭συγκυρίες, τα γεγονότα και οι ανάγκες των γύρω μας όχι μόνο ήμουν μέλος όλου αυτού,‬ ‭συμμετείχα κιόλας! Ποιος θα το φανταζόταν;!‬

Δυο βδομάδες πριν μου έστειλε πρόσκληση η TheTravelStyleSleep να παρακολουθήσω κι αν θέλω να συμμετέχω και ενεργά στο The Body Celebration Project, το οποίο οργάνωσε μαζί με άλλους οχτώ επαγγελματίες υπό τη στέγη του househub.gr Αν και είχα άγχος δέχτηκα μετά χαράς! Αλίμονο να μη βάλω κι εγώ το λιθαράκι μου σε όλο αυτό το εγχείρημα!

‭Συζητώντας για την εικόνα μας, για τη κοινωνία και την εικόνα των «πρέπει» και «μη» που‬ ‭έχει εκείνη για εμάς, καταλήξαμε στο συμπέρασμα πως ό,τι και να γίνει, τα πρότυπα και οι‬ ‭προκαταλήψεις θα συνεχίσουν σε μικρό ή μεγάλο βαθμό να υπάρχουν. Το ζήτημα είναι πώς θα κάνουμε τα αδύνατα‬ ‭δυνατά για να μπορέσουμε να αγνοήσουμε πλήρως την κάθε άποψη και να μην επηρεαζόμαστε αρνητικά.

Στο The Body Celebration Project είχαμε τη δυνατότητα να ακούσουμε και να‬ ‭συμβουλευτούμε επαγγελματίες για πολλές πτυχές του ανθρώπινου σώματος,‬ ‭αλλά και για την εικόνα μας. Πιο συγκεκριμένα, το διήμερο αυτό εξελίχθηκε με‬ δραστηριότητες, ομιλίες, συζητήσεις και ανατροφοδοτικά παιχνίδια.‬

‭Η αγαπημένη όλων Έλλη Ακρίβου aka. TheTravelStyleSleep, η συνιδρύτρια του #bodypositivitygreece ήταν εκείνη η οποία ανέλυσε το νόημα και τη σπουδαιότητα του κινήματος που προσπαθεί τόσο μαζί με την αδερφή της @hyphyhip, αλλά και όλους εμάς να φυτέψουμε τον σπόρο στο‬ ‭μυαλό μας, τονίζοντας ότι η θετική εικόνα για το σώμα όχι μόνο το δικό σου‬ ‭αλλά και του διπλανού σου είναι ένας ακόμη λόγος να κάνεις κάποιον να χαμογελάσει και‬ ‭να νιώσει όμορφα μέσα του.‬ ‭Ήταν εκείνη η οποία με προσκάλεσε προκειμένου να μπορέσω και εγώ να προσθέσω το λιθαράκι μου, μοιράζοντας την εμπειρία μου με τους παρευρισκόμενους. Μιλήσαμε για τα προβλήματα υγείας που μπορεί να προκαλέσουν απότομη αύξηση ή και μείωση του βάρους μας και κατά ποσό τελικά έχουν σημασία αυτές οι αυξομειώσεις για εμάς και τους γύρω μας. Προσπαθήσαμε και οι δυο να μεταδώσουμε το σημαντικό μήνυμα της αυτοεκτίμησης. Στο τέλος της ημέρας σημασία έχει να είσαι καλά σε φυσικό, πνευματικό και ψυχολογικό επίπεδο, καθώς όλα τα άλλα έρχονται και φεύγουν.‬ ‭Ενώ τη Κυριακή,‬ συνέχισε για ακόμη μια φορά η Έλλη Ακρίβου η οποία έδωσε όλο της το είναι να κάνει ένα boost up αυτοπεποίθησης μέσα απότο workshop για το στιλ “Empowering Confidence through Style”.

@hyphyhip : www.instagram.com/hyphyhip/

@thetravelstylesleep : www.instagram.com/thetravelstylesleep/

Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, η υπέροχη Μαρία Βαρελά με ένα μάθημα χορευτικού διαλογισμού (movement medicine) μας έμαθε πώς πρέπει να δίνουμε στο σώμα μας χώρο και χρόνο να αναπνέει και να εκφράζεται αφού είναι από τα πιο βασικά στοιχεία που απαιτούνται προκειμένου να συνεχίσει να μας στηρίζει.

Η Ζωή Μαργέλη, ψυχολόγος, για την αυτοεικόνα μας ανέλυσε όχι μόνο πώς μας βλέπουν οι άλλοι αλλά και πώς βλέπουμε τους εαυτούς μας ενώ πήραμε μέρος και σε ‬ένα βιωματικό εργαστήριο της δουλεύοντας ένα παραμύθι.

Στη συνέχεια, ο Κωνσταντίνος Ζερβός, γνωστός διατροφολόγος, μας ενημέρωσε για την‬ ‭ανθυγιεινή συμπεριφορά της κοινωνίας απέναντι στο στίγμα της παχυσαρκίας.‬

Και η Εμμανουέλα Λεουνάκη, επίσης διαιτολόγος-διατροφολόγος συτνόνισε μια διαδραστική συζήτηση με βασικό θέμα την πίεση που ασκείται από τα κοινωνικά πρότυπα να έχουμε αδύνατο σώμα. Μέσα από αυτή τη συζήτηση οδηγηθήκαμε στο συμπέρασμα πως όλη αυτή η πίεση μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την σχέση μας με το φαγητό και το σώμα. Πρέπει να αγαπάμε το σώμα μας όπως είναι και να το φροντίζουμε ανάλογα με τις ανάγκες του.

H Ασπασία Πρόβου‬ ‭μας έδωσε να αντιληφθούμε πως το σώμα μας και ότι συμπεριλαμβάνει αυτό, λειτουργεί‬ ‭άψογα και ως τώρα δεν μας έχει απογοητεύσει, κάθε άλλο όποτε το χρειάζεται επικοινωνεί‬ ‭μαζί μας με διάφορους τρόπους.

Τέλος, χαλαρώσαμε δημιουργώντας με τη Κρυσταλλία‬ ‭Κολάση, βγάζοντας από μέσα μας καθαρή ενέργεια την οποία αποτυπώσαμε‬ δημιουργώντας ένα ελεύθερο έργο, το οποίο εν τέλει μετατρέψαμε σε ιστορία, ενώ δεν θα μπορούσε‬ ‭να λείπει το αποκορύφωμα της σωματικής και πνευματικής χαλάρωσης και ευεξίας,‬ ‭παρακολουθώντας ένα μάθημα Yin Yoga από την Αννίτα Παλημέρη.‬

Κλείνοντας αυτό το αναζωογονητικό διήμερο μπορέσαμε να ξεκινήσουμε την νέα εβδομάδα με μία νέα οπτική γωνία. Δώσαμε τον καλύτερο μας εαυτό, εκφραστήκαμε και σκαλίσαμε μέσα μας προβάλλοντας έντονα συναισθήματα σε αγνώστους. Δοκιμάσαμε νέα πράγματα και ενημερωθήκαμε ακόμη περισσότερο. Το συμπέρασμα είναι ένα: Θα πρέπει να χαίρεσαι για το ποια ή ποιος είσαι. Να χαίρεσαι για το ότι έχεις ένα απόλυτα λειτουργικό σώμα, το οποίο δεν σου προξενεί δυσάρεστες εκπλήξεις. Να χαίρεσαι που ακριβώς έτσι όπως είσαι σε θέλουν οι γύρω σου, αυτοί που σε αγαπάνε.

Δεν υπάρχουν πρότυπα που «πρέπει» να ακολουθείς. Δεν υπάρχουν πράξεις που «πρέπει» να κάνεις ούτε λέξεις που «πρέπει» να πεις. Υπάρχεις εσύ και ήρθε η ώρα να σε αγαπήσεις.

Μέχρι την επόμενη φορά! Με αγάπη στο σώμα μας!

Σας φιλώ!

Άννα

Leave a Comment