Home Posts ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ;

ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ;

by E L L I E

Από την 31 Αυγούστου γίνεται πολύς λόγος, ειδικά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πως το καλοκαίρι με τον ερχομό του Σεπτέμβρη τελειώνει! Κι όμως το καλοκαίρι ημερολογιακά διαρκεί ως την 23η Σεπτέμβρη, οπότε κι επισήμως έρχεται το Φθινόπωρο! Άρα μπήκε μόλις χθες!

Τελειώνει όμως το καλοκαίρι; Παλιότερα πίστευα πως τελειώνει. Όσο μεγαλώνω όμως, πιστεύω πως δεν υπάρχει αυτό το τέλος, εξαιρώντας τις χαμηλές θερμοκρασίες που διαδέχονται τις καυτές μέρες του καλοκαιριού (αν και αυτό με καλοριφέρ, τζάκι και ζεστά συνολάκια λύνεται).

Ναι, είμαι από αυτούς τους ανθρώπους που πιστεύω πως “Summer Is A State Of Mind”! Θα μου πείτε είναι ένα ωραίο ινσταγκραμικό quote… Κι όμως, το πώς αισθανόμαστε, το πώς βιώνουμε την καθημερινότητά μας και το πώς αλληλεπιδρούμε με τους ανθρώπους γύρω μας έχετε σκεφτεί ποτέ πως είναι θέμα τρόπου σκέψης;

Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή! Φτάνει αυτό ο υπέροχος μήνας ο Ιούνιος και το πρώτο ζεστό αεράκι φυσάει! Ο καιρός ζεσταίνει κι αυτός κι όλοι λαχταράμε να κάνουμε τις πρώτες μας βουτιές στη θάλασσα (βέβαια κάποιοι θαρραλέοι μπορεί να έχουν βουτήξει και νωρίτερα!), να παίξουμε με τις ρακέτες, τις μπάλες μας, να κάνουμε τα θαλάσσια σπορ μας, να πιούμε τα κοκτέιλ και τις μπυρίτσες μας χορεύοντας στα beach bar ή λιάζοντας το κορμί μας στην ξαπλώστρα! Και το καλοκαίρι σιγά σιγά περνάει κάπως έτσι, επιδιώκοντας στα διαλείμματα από τις δουλειές μας να απολαμβάνουμε στο έπακρο αυτή την ανεμελιά κάτω από τον λαμπερό ήλιο του καλοκαιριού!

Κι έρχεται ο Σεπτέμβρης και το φθινόπωρο! Γιατί να πέσει η διάθεσή σου και να σκέφτεσαι “Αχ, τι ωραία που θα ήταν στο νησί…!” Ακόμα και με την έλευση του φθινοπώρου στα χαρτιά, ο υδράργυρος γράφει πάνω πό 30 βαθμούς Κελσίου, άρα πρακτικά:

  1. μπορούμε ακόμα να δροσιζόμαστε
  2. μπορούμε να πάμε ένα ακόμα τριήμερο σε νησί
  3. μαγιό και καλή διάθεση να έχουμε να απολαμβάνουμε τα μπάνια μας

Το παν είναι να δημιουργούμε πάντα ευκαιρίες στον εαυτό μας να περνάει καλά! Να οργανώνουμε ή να συμμετέχουμε σε δραστηριότητες! Μπορούμε να ξεκλέβουμε χρόνο και να το κάνουμε συχνά! Και δεν χρειάζονται απαραίτητα χρήματα για να γίνουν όλα αυτά! (σε επόμενο άρθρο αναλυτικότερα). Το μόνο που χρειάζεται είναι να μην αμελούμε να το προγραμματίζουμε! Πρέπει να μας αγαπάμε και να μας αφιερώνουμε χρόνο, αν όχι καθημερινά, αρκετά συχνά για να μας φροντίζουμε, να ξεκουραζόμαστε, να χαλαρώνουμε και να κάνουμε πράγματα που μας ανανεώνουν.

Έτσι κι εγώ το Σάββατο που μας πέρασε συμμετείχα σε ένα pool party που οργανώσαμε με τους φίλους μου για να καλωσορίσουμε το φθινόπωρο και να επιβεβαιώσουμε πως το καλοκαίρι το έχουμε μέσα μας, ανεξαρτήτως εποχής!

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Αυτή η φωτογραφία είναι εντελώς ανεπεξέργαστη, για να συμβάλλω κι εγώ με τις ατέλειες μου στο #bodypositivitygreece #bodypositivegreece for @hyphyhip @thetravelstylesleep και να δείξω πως αποδέχομαι το σώμα μου, δεν αισθάνομαι άβολα να το προβάλλω όπως είναι και διασκεδάζω κουβαλώντας το!

Εσύ τι πιστεύεις; Είναι το καλοκαίρι τρόπος σκέψης ή όχι; Γράψε μου την άποψη σου στα σχόλια!

Leave a Comment