Home Posts ΤΙ ΦΟΡΕΣΑ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ- WHAT I WORE IN ISTANBUL

ΤΙ ΦΟΡΕΣΑ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ- WHAT I WORE IN ISTANBUL

by E L L I E

Ταξίδι στην Κωνσταντινούπολη! Ταξίδι στην Τουρκία.. Αμέσως σκέφτεσαι πως το ντύσιμο είναι αυστηρό, συνάμα συντηρητικό, να καλύπτονται τα περισσότερα μέρη του σώματος, όσον αφορά στις γυναίκες. Στους δρόμους της Πόλης συναντάς μεν αυτόν τον τρόπο ντυσίματος, βλέπεις όμως και κοπέλες ντυμένες με ευρωπαϊκά, μοντέρνα σύνολα, χωρίς χιτζάμπ, πολύ προσεγμένες, σαν αυτές που θα συναντούσες στους δρόμους του Λονδίνου, της Ρώμης, της Αθήνας και κάθε ευρωπαϊκής πόλης.

Οπότε κι εγώ προτίμησα ρούχα streetstyle κι άνετα, καθώς όλη μέρα θα σουλάτσαρα στα γραφικά στενά, θα περπατούσα στις όχθες του Βoσπόρου μαγεμένη από την ομορφιά που αποπνέει, .κοιτώντας τους αμέτρητους γλάρους, θα δοκίμαζα γλυκά και θα έκανα τη βόλτα μου στα αμέτρητα παζάρια της πόλης.

Την πρώτη μέρα, καθώς έφτασα έτρεξα να φάω λίγο κεμπάπ που τόσο λαχταρούσα και να δροσίσω τη δίψα μου με λίγη τουρκική μπύρα. Πάντα μου αρέσει να δοκιμάζω τις τοπικές γεύσεις.

Ύστερα κατευθύνθηκα προς την μικρή Αγιά Σοφιά και την Αγιά Σοφιά. Μαγικά κτίσματα και τα δυο.

Κάτι που έχω μάθει από την ταξιδιωτική μου εμπειρία είναι πως για να γνωρίσεις καλά ένα μέρος πρέπει να το περπατάς, οπότε το καλύτερο είναι να φοράς αθλητικά παπούτσια. Και ποιος είπε πως τα αθλητικά δε συνδυάζονται όμορφα και με φορέματα; Κάνοντας έναν αντίστοιχο συνδυασμό την επόμενη μέρα το πρωί επισκέφτηκα το Μπλε Τζαμί και το Τοπ Καπί.

Την Κυριακή των Βαΐων παρακολούθησα τη λειτουργία στο Οικουμενικό Πατριαρχείο στο Φανάρι, επισκέφτηκα τη Μεγάλη του Γένους σχολή και περιηγήθηκα στα όμορφα σοκάκια της περιοχής. Εκεί προτίμησα να φορέσω πιο αυστηρές γραμμές, προσαρμοσμένες πάντα στο στιλ μου.

Βέβαια όταν πίνεις τον καφέ σου μπορείς να βγάλεις το σακάκι σου και να ξεδιπλώσεις ένα διαφορετικό στιλ από κάτω του.

Τα ρούχα πρέπει να τα προσαρμόζουμε στο στιλ και τον χαρακτήρα μας κι όχι να γινόμαστε ένα με τις τάσεις της εκάστοτε μόδας.

Στη συνέχεια της βόλτας μου επισκέφτηκα το Τοπ Καπί, με την ωραία αρχιτεκτονική, με διακοσμητικά στοιχεία από τον αραβικό κόσμο και μεγάλους κήπους.

Την επόμενη μέρα περπάτησα στους κήπους του Dolmabahce Sarayi και ήπια τον καφέ μου στις όχθες του Βοσπόρου.

Επισκέφτηκα και το νησί της Χάλκης και την Ιερά Θεολογική Σχολή, όπου μπήκα στις αίθουσες διδασκαλίας κι ένιωσα για λίγο δασκάλα άλλης εποχής.

Μπορεί να το άφησα για το τέλος, αλλά φυσικά και επισκέφτηκα τα παζάρια της Πόλης, το Μεγάλο, το Αιγυπτιακό και άλλα μικρότερα, όπου με συνεπήραν οι μυρωδιές από τα μπαχάρια και αν μη τι άλλο τα λουκούμια και τα μπακλαβαδάκια. Ευτυχώς περπατούσα πολύ και δεν προστέθηκαν πάνω μου όλα αυτά τα γλυκίσματα…

Τα ταξίδια σας να τα κάνετε με άτομα που αγαπάτε και αγαπάνε και αυτά τα ταξίδια, σας αρέσει να περνάτε τον χρόνο σας μαζί τους και είστε ο ίδιος τύπος ταξιδιώτη.

Με την συνταξιδιώτισσά μου

Κλείνω αυτό το άρθρο με λίγες στιγμές χαλάρωσης, απολαμβάνοντας τούρκικο καφέ, τσάι και χαμάμ.

Photographer: Maria Atzampou

1 comment

Forex2me July 2, 2019 - 3:19 am

Hi Audrey, what amazing tips about Istanbul, its helping me a lot to plan my trip to Turkey this year! Your blog is amazing! I hope you can visit my travel blog too: Packing my Suitcase ??

Reply

Leave a Comment